Вітчизняні Військово-морські сили очікують в 2019 році ввести до складу флоту перший серійний ракетний катер проекту 58260, шифр "Лань".

Перший ракетний катер "Лань" надійде у ВМС України в 2019 році, - Воронченко

Про це заявив командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко під час Міжнародної конференції з питань морської безпеки в Києві, повідомляє mediaUA з посиланням на "Український мілітарний портал".

Дивіться також: Будівництво кораблів класу "Корвет" відновиться в 2018 році, - "Український мілітарний портал". ВІДЕО

Також, командувач повідомив про готовність ескізного проекту катери.

Ракетні катери проекту "Лань" повинні стати основою ударного потенціалу концепції "Москітних сил", прийняту вітчизняними ВМС як основу розвитку на найближчі роки. Очікується побудова не менше 3-х кораблів. Катери планують озброїти вітчизняними протикорабельними ракетами "Нептун", які розробляються в даний момент, і іноземними бойовими системами.

Читайте також: США працюють над питанням можливої передачі двох патрульних суден класу Айленд в Україну, - Йованович

Раніше Воронченко повідомляв, що "Лань" буде будуватися на київському суднобудівному підприємстві "Кузня на Рибальському". А якщо дозволять потужності, то ще й на Миколаївському суднобудівному заводі.

Нагадаємо, що підприємство "Кузня на Рибальському" вже побудувало для ВМС України шість малих броньованих артилерійських катерів, чотири з яких зараз проходять випробування, а також будує два десантних катери типу "Кентавр".