Одним із найважливіших законопроектів, який Верховна Рада буде розглядати на поточному пленарному тижні, є проект Держбюджету-2018.

Рада планує розглянути проект Держбюджету 7 грудня, - Парубій

Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій, відкриваючи погоджувальну раду, передає парламентський кореспондент mediaUA.

"Я вважаю, що це буде дуже відповідальний і важливий крок Верховної Ради України, якщо ми зможемо розглянути питання Держбюджету і прийняти бюджет у другому читанні 7 грудня. Не перед Новим роком, як це в нас зазвичай буває, а за довго до завершення пленарних засідань ВР", - запропонував Парубій.

Читайте також на « mediaUA»: Ми не будемо міняти закон "Про освіту". Можливо продовжити перехідний період або відстрочити введення закону, - Парубій

За словами спікера, перед розглядом проекту Держбюджету-2018 будуть внесені зміни в Податковий і Бюджетний кодекси.

"Я сподіваюся, що в цьому роки ми зможемо бюджет приймати не 4-5 ранку, як, на жаль, у нас це було в традиції, а як говорить Артур Герасимов 2 або 3", - пожартував Парубій.

Спікер заявив, що поправок до Держбюджету запропоновано велику кількість, а парламент буде йти по повній процедурі і розглядати кожну з них.

Крім того, за словами Парубія, тиждень почнеться з розгляду у вівторок з ранку питань ратифікацій.

Читайте також на « mediaUA»: Порошенко вніс у Раду законопроект про дипломатичну службу, - Цеголко

"Після ратифікації будуть питання національної безпеки і оборони. Їх небагато, але ці питання важливі, ці питання актуальні, деякі з них – першому читанні і один питання про мовлення в зоні АТО – у другому читанні. Я сподіваюся, ми їх теж пройдемо швидко і безболісно", - зазначив спікер.

Разом з тим, у вівторок у другій половині дня депутати планують розглянути законопроекти, пов'язані з паливно-енергетичним комплексом.

Також спікер зазначив, що Раді важливо розглянути президентський законопроект про дипломатичну службу, щоб встигнути до 100-ліття української дипломатії.

У середу, за словами Парубія, Рада буде розглядати питання щодо фізкультури і спорту, а також проблем насильства в сім'ї.

Читайте також на « mediaUA»: У Держбюджеті-2018 повинні бути передбачені обіцяні 0,2% ВВП на діяльність Суспільного мовлення, - Мінгареллі

Також він зазначив, що якщо Держбюджет встигнуть у четвер розглянути до обіду, то також Радою буде розглянуто блок питань транспорту, які не встигли розглянути на минулого тижня.