Втома, лінь або нестача часу - далеко не найголовніші причини, з яких жінки не хочуть одягати спортивний костюм і бігати підтюпцем, щоб скинути зайву вагу.

Як показало нове дослідження, дев'ять з десяти жінок занадто сильно соромляться свого тіла, щоб комфортно займатися фізкультурою на свіжому повітрі. Саме через почуття неприязні по відношенню до свого зовнішнього вигляду жінки воліють або займатися спортом в більш затишній обстановці, або не займатися взагалі.

Найбільше жінки соромляться, що оточуючі " помітять, як трясеться їх жир під час бігу. В цьому зізналися 60% учасниць опитування. Більше 50% розповіли, що не займаються фізкультурою на вулиці, оскільки там занадто світло і всі їх недоліки занадто добре видно іншим людям, незважаючи на те, що фізична активність на свіжому повітрі піднімає настрій.

Між тим, рівень упевненості в собі серед сучасних жінок перебуває на дуже низькій позначці. Лише 13% жінок вважають себе привабливими, а кожна четверта заявила, що крім неї самої ніхто не змушує її соромитися своєї зовнішності.

mediaUA