У наш час багато людей хоча б раз замислювалися створити свій особистий сайт. Одні б хотіли за допомогою нього підвищити популярність і популярність свого бізнесу. Інші розглядають його як спосіб самореалізації та розвитку. Однак одного бажання тут мало. Зовсім небагато досягають поставленої мети і досягають успіху в починанн.

У першу чергу створення інтернет магазину починається з визначення мети майбутнього сайту і завдання, які він буде виконувати. Вони можуть бути самими різними - новинний Інтернет-портал з авторськими статтями, сайт про кулінарію з докладними рецептами та порадами до них, сайт, що представляє ваш бізнес і привертає нових клієнтів. Важливо вибудувати для себе пріоритети при створенні сайту - що саме ви хочете сказати і зробити. Тобто, визначте концепцію, і дотримуйтеся її в міру розвитку вашого проекту.

Далі вам потрібно для себе сформулювати, з якою аудиторією йтиме діалог. Це стосується і віку майбутніх читачів, їхніх захоплень, місця роботи та проживання, і навіть підлоги (у разі суто спеціальної спрямованості сайту). Чим конкретніше ви визначите кордону цікавить вас аудиторії, тим ефективніше буде розвиватися проект.

Тепер потрібно подумати, яким чином сайт знайдуть в Інтернеті. Для цього випишіть пошукові запити, відносяться до тематики проекту. Можна поцікавитися у друзів і знайомих про їх думку з цього приводу. Також не зайвим буде скористатися статистикою пошукової системи (Яндекс, Google, Yahoo та ін.). Чим більше ви випишіть ключових слів, тим краще.

Далі слід відбір найбільш пріоритетних слів серед них. У цій справі ви можете керуватися, як своєю логікою і здоровим глуздом. Або можна подивитися, за якими словами знаходять ваших потенційних конкурентів. У кожному разі, цей пункт не так строгий і схематичний, як може здатися. У міру розвитку та ведення сайту ви побачите, які слова дієвіше.

Тепер можна зайнятися контентом. Вам потрібно чітко визначити розділи статей на сайті. Природно, чим більше розділів та інформації, тим краще. Тут відіграють важливу роль ключові слова з пошуковиків - під кожну обрану фразу створіть окрему сторінку або статтю. Це також підвищить популярність сайту. Однак стежте за якістю всього контенту - адже ви створюєте його для людей, а не для машин. Прагніть до того, щоб набори фраз, пристосовані для пошукових систем, не виглядали безглуздо, а несли в собі сенс і вели діалог з майбутнім читачем.

mediaUA